Direktlänk till inlägg 2 september 2011

Lite tankar om förlossningen..

Av kaosochkarlek - 2 september 2011 12:00

Åh jag känner att nu de sista dagarna till BF är sååååå låååånga!

Försöker att göra så mycket som möjligt, har putsat alla fönstrar, bytt gardiner, torkat alla lister, dammsugit, städat toa/badkar/handfat, tvättar idag, ska dammsuga igen och moppa golven, promenerat några km hit och dit.  Men dagarna tar liksom inte slut för det.Och det blir inte bättre av att Micke jobbar hela dagarna.

Igår stickade jag ett par strumpor, förstår ni, jag stickade ett par strumpor igår, det bevisar hur MYCKET dötid jag har. (Jävla Soppy som tog mitt jobb <3 )

 

(Strumporna på bilden har ingenting med texten att göra)


Och ju mer tid jag har, desto mer tid har jag att tänka på förlossningen.

Har skapat mig värsta senariet i huvudet för hur det kommer att ske, allting är planerat i detalj.

I mina drömmar kommer allt förarbete ske hemma utan att jag märker det. Inga förvärkar, inga krämpor, ingen förvarning alls, bara att vattnet ska gå på natten när jag vänder mig om i sängen (bara för att det gick till så med mamma när hon väntade mig) Dessutom kommer det ske på natten till BF (bara för att det gjorde det för mamma). Jag kommer drömma att jag pinkar på mig för att vattnet går men vakna och inse att det var en invärtes ballong som sprack. (Dock tror jag inte mamma drömde att hon pinkade på sig, haha).

Sen kommer jag ligga med värkar under dagen och bebisen kommer födas utan några som helst bedövningar (bara lustgas för att göra det roligare). Och Micke kommer inte alls vara rädd som han är nu. Och jag kommer gråta, mamma kommer gråta, Lizette kommer gråta och Micke kommer gråta. En enda stor lipfest. Så mysigt!

       

Men i verkligheten kommer tiden att passera BF med ca 14 dagar, det kommer göras en bedömning och dom kommer säga att "okej vi sätter igång dig" men det kommer inte att hända något först. Dom kommer att ta hål på vattnet och då kommer det komma lite värkar. Men tiden bara går och går, ca 30 timmars värkarbete och Micke är jätteorolig och rädd, vet inte hur han ska bete sig och mamma kommer skälla på mig för att jag är elak mot honom och Lizette kommer sitta bredvid mig och försöka muntra upp mig hela tiden. Jag har inte fått någon epidural (fast jag till slut ångrade mig och ville ha det) men det gick inte för att min dumma dumma tonårstatuering är i vägen. Smärta?! Ja den kommer jag bli bekant med. Efter mycket om och men kommer det bli akutsnitt bara för att jag är så jävla rädd för att snittas.

 

(Inte min mage)


I efterhand kommer jag förmodligen att tycka det är värt det oavsett vad som nu händer men lär er det mina vänner - för mycket tid att tänka för dig galen!

 
 
Ingen bild

Anna

2 september 2011 13:30

Du kommer få en lugn och fin förlossning och en välskapt liten pojke! Du kommer antagligen säga någon dum kommentar till Micke men han får faktiskt ta det! Du måste vara stark för att klara av en förlossning, men det måste även han ta. Kommentaren du kläcker ur dig till honom kommer inte smärta en bråkdel av vad du kommer få känna för smärta!

Du kommer öppna dig som du ska eller få hjälp av dropp. Förhoppningsvis hjälper lustgasen dig eller så kanske du kan få en morfinspruta som min syster fick när hon inte kunde ta epidural! Efter några krystningar och lite skrik har du din son på bröstet och då kommer lugnet i hela din kropp!

 
Ingen bild

Wero

2 september 2011 18:51

Du är som gjord för att föda !! Det kommer gå så bra älskling. Och tänk så mysigt när jag kommer hem till er :)

 
Line

Line

3 september 2011 16:52

Det kommer gå bra. Ta det bara lugnt och lyssna på kroppen och barnmorskorna :) <3

http://rauknrolla.wordpress.com

 
Ingen bild

Madde

3 september 2011 19:50

HAHAHAHAHAHA... du är ju för underbar!!!! <3

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av kaosochkarlek - 26 maj 2013 21:50

Förutom lite magknip som kommer och går idag så har jag ett AAAS BRA liv verkligen! ...

Av kaosochkarlek - 16 maj 2013 22:11

1. Är du kär? Absolut!2. Humör just nu: Glad med uttråkad!3. Vem är nummer 9 i din kontaktlista? Bilregister. 4. Vad sa du senast: Typ "Vi ses imorn, jo, bra, hälsa, puss puss, hejdå".5. Är du allergisk? Nej.6. Fisk eller badkruka: Då är jag nog b...

Av kaosochkarlek - 31 mars 2013 22:07

Slängde ihop en halsvärmare till Weronica idag. Tog ca fyra timmars oavbruten stickning/virkning. Stickad med rundstickor nr 4 och 6 i ett 50/50 ull/akrylgarn. Blommor virkade med nål 6 och 2,5. ...

Av kaosochkarlek - 28 mars 2013 22:09

1. Hur gammal är du? Snart 25! :) 2. Hur gammal känner du dig? Något äldre än 25 iaf! 3. Vad har du gjort i dag? Oj har vart fullt upp, umgåtts med mamma, tagit hand om sjuk son, gjort massa ärenden, handlat, umgåtts med min lover osv.. 4. V...

Av kaosochkarlek - 10 mars 2013 08:25


Hej Susanne!   Jag hade sån tur när jag letade efter Pippis mönster att jag hittade detta gratis så du ska självklart också få det! Lägger in länkarna till originalmönstret här nedan! Hoppas innerligt att Pippi kommer hjälpa ditt barnbarn at...

Presentation

En helt vanlig blogg om en helt vanlig tjej som lever ett helt vanligt liv.

Allt från tråkiga vardagssaker till shopping, bakning, stickning och bebisprat!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards