Senaste inläggen

Av kaosochkarlek - 13 februari 2012 21:20
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av kaosochkarlek - 13 februari 2012 21:10
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av kaosochkarlek - 13 februari 2012 18:06

Ända sedan jag började med LCHF och har börjat skriva om det har jag märkt att jag fått nya och fler läsare.

Jag har också märkt att jag har samma läsare men inte många av dessa kommenterar längre.

Klart att alla inte kan bry sig om maten jag äter, men har fått förfrågan och det inspirerar många, så som jag inspireras av andra. Men jag tycker det är lite tråkigt att de "gamla" följeslagarna jag haft inte märker sina spår längre.

Ja ja, för mig är det kul att ha en matdagbok i vilket fall som helst!

Men det är ju så, man kan inte leva upp till allas förväntningar, så det är ju tur att det finns andra som kan det!


Nu ska jag göra nåt annat! Hej hej.

Av kaosochkarlek - 13 februari 2012 17:59

Biffstroganoff med broccoli, rättika och vitkål.

Till ca sex portioner, varav fyra med grönsaker, två med potatis.

800-900 g nötkött

en stor gul lök

valfri mängd tomatpuré

  ca 4 dl vatten (kan minskas vid mer grädde)

salt, peppar, och andra kryddor om man vill

Valfri mängd grädde för LCHFáre

ca 1,5-2 dl creme fraich.


Bryn köttet och lägg sedan undan, bryn då den hackade löken.

Blanda allt i stekgrytan och häll på tomatpurén och vattnet.

Krydda!

Låt koka ihop med eventuell grädde.

"Red" med creme fraichen innan servering!

Av kaosochkarlek - 12 februari 2012 17:45

Idag har varit en sån där riktig skitdag och jag har verkligen inte ORKAT tänka på mat ens. Men äta bör man annars blir man till slut hungrig. Jag lyckades trots allt jobbigt följa matsedeln och göra panerad lax med spenat.

Laxfilé panerad i sesamfrön och linfrön, serverad med gröna bönor och spenat. 

Av kaosochkarlek - 12 februari 2012 09:31

     

"Fröbröd" kan man kanske kalla denna skapelse.


Här är originalreceptet:

1 msk fiberhusk

2 dl skalade eller oskalade sesamfrön (Jag använde solrosfrön, det enda jag hade hemma)
1 tsk bakpulver
2 dl riven ost
3 st ägg
Blanda alla torra ingredienser tillsammans med den rivna osten. Tillsätt äggen och rör till en jämn smet, låt dra ca 10-15 minuter. Häll smeten på en bakplåtsklädd plåt och bred ut den ganska tunt. Grädda i 8 minuter, 225 grader. Låt svalna och skär i lämliga brödbitar. Klart!

Grymt gott! Antar att man kan variera lite hur man vill!

Värt att prova de dagarna man känner att man verkligen inte orkar tänka på ägg eller bacon!

Av kaosochkarlek - 11 februari 2012 09:30

 

Kycklingköttbullar som vi gjorde på mald kött från två lår och lite kalkon vi hade i frysen.

Broccoli och blomkålsmos, strimlad vitkål och hemgjord currysås.


Ska blogga om gårdagens kalas men glömde kameran hos Mickes föräldrar så får bli senare.

Tänkte då dela med mig av ett lchf chokladbollsrecpet som vi testade igår!

Av kaosochkarlek - 10 februari 2012 21:10

Har fått i uppdrag att baka till svärmors födelsedag imorgon. Sagt och gjort. Två småkakor.Två rulltårtor och en sorts bulle. Självklart delar jag med mig av recepten!


Vanilj och kanelbulle

 

Ingredienser till en liten sats, ca 40 st.
Deg:
1/2 paket jäst
150 gram margarin
5 dl mjölk
1,5 dl socker
0,5 tsk salt
1 msk kardemumma
1,4 liter vetemjöl (spara lite till utbakning)


Fyllning:
150 gram rumstempererat smör/margarin
1 dl socker
2 msk kanel
2 msk vaniljsocker


Garnering:
1 st vispat ägg
4 dl pärlsocker

Gör så här

1. Smält maraginet i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm tills det är fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke och lös upp med degspadet.
2. Tillsätt socker, salt och kardemumma. Häll i mjölet, spara ca 1 dl till utbakningen. Arbeta degen i bunken tills den känns smidig, låt jäsa i 30 min övertäckt med bakduk.
3. Knåda degen smidig på mjölat bord. Dela den i 2 delar och kavla ut varje del till en avlång kaka. Rör ihop ingredienserna till fyllningen och bred ut på kakan. Rulla ihop degen till en rulle.
4. Skär rullen till ca 12 bitar och lägg dem i pappersformar. Låt jäsa ytterliggare 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
5. Pensla bullarna och stö över pärlsocker. Gr ädda mitt i ugnen i 5-8 minuter. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.

Rullrån

   

3 ägg

150 g mjöl

150 g smält smör

150 g socker

1 tsk vaniljsocker.

OBS!

Men det krävs att man har ett rullrånjärn!

Gräddas på spisen på styrka tre (av sex)



Kolasnittar med sting

ca 25 st.


100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2.25 dl vetemjöl
0.5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör, strösocker och sirap krämigt.
3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och vänd ner det i smeten.
4. Dela degen och rulla ut till två längder.
5. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Räffla med en gaffel.
6. Grädda längderna gyllene i mitten av ugnen i 12-15 minuter.
7. Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden. Låt kolasnittarna svalna på plåten.



Har inte tagit någon bild på rulltårtorna men det är ett vanligt rulltårtsrecept och sen på ena är det salmbärssylt och på den andra är det simpel hallonsylt.

Presentation

En helt vanlig blogg om en helt vanlig tjej som lever ett helt vanligt liv.

Allt från tråkiga vardagssaker till shopping, bakning, stickning och bebisprat!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards