Direktlänk till inlägg 17 januari 2012

Det här med Lchf

Av kaosochkarlek - 17 januari 2012 07:06

Och så var det det här med Lchf..

Jag har provat så himla mycket i bantningssyfte men inte mycket har funkat på mig.

Det bästa var en rivstart med Allevo shakes och soppor sedan äta "vanligt" men i lagom mängd och röra på mig.

Det har gjort mig nästan -20 kg på snart fyra år.

Men nu har vi kommit fram till att pröva Lchf i familjen med start 1 februari.

Jag har varit ganska emot det en längre tid för jag tror inte på att ta bort kolhydraterna och bara äta fett men det kanske är en bra start innan man lägger till de kolhydrater som man saknade.

Vet att för mig kommer det bli potatis och eventuellt någon macka till frukost då och då.

Kan INTE tänka mig ett liv utan potatis och bröd!!!


Men det är först och främst för att testa om det stämmer som Anna Hallén skriver att människor med olika bokstavskombinationer mår bättre av Lchf. (Det som gör att det blir skillnad är att man plockar bort alla kolhyrater som är uppiggande, morfinliknande och därför intas av människor med "uppåtbehov" i så stor mängd)

Men att gå ner lite i vikt är ett plus i kanten :)


Däremot får jag försöka tänka på att få i mig fett på annat sätt, kanske fetare fisk eller nåt för sist jag testade gi rivstart/lchf blev jag förstoppad av all fett.

Och tanken på att sitta och äta ister med sked får mig att vilja spy.


Men 1 februari kör vi! Om det är någon mer än jag, Micke och Line som är på så säg gärna till, kan vara kul att följas upp!

 

 
 
Ingen bild

Emma

17 januari 2012 08:35

Det ska jag och min smabo också köra igång med! Har varit inne på kostdoktorn.se och läst en massa. Det finns ju low carb-bröd man kan köpa om man inte vill leva utan bröd. Eller baka egna oopsie-bröd också :)Jag är så spänd på att börja, min sambo är väl inte lika på just nu.
Lycka till!

 
Ingen bild

Weronica

17 januari 2012 09:34

Du kan ju göra blomkålsmos istället för potatis. OCh bröd kan du baka själv utan kolhydrater. Du är ju så duktig på att baka :)

 
Ingen bild

Wero

17 januari 2012 09:41

Jag skulle gärna prova LCHF, men det är så svårt när man är veggis. Fast du skall ju inte dirket äta ister med sked. Hihi. Det är ju nyttigt fett man skall äta :)

 
Ingen bild

A.N

17 januari 2012 15:21

Jag vill, men kan inte! Kan bli riktigt riktigt dålig om jag bara äter fet mat pga gallan och det! :(

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av kaosochkarlek - 26 maj 2013 21:50

Förutom lite magknip som kommer och går idag så har jag ett AAAS BRA liv verkligen! ...

Av kaosochkarlek - 16 maj 2013 22:11

1. Är du kär? Absolut!2. Humör just nu: Glad med uttråkad!3. Vem är nummer 9 i din kontaktlista? Bilregister. 4. Vad sa du senast: Typ "Vi ses imorn, jo, bra, hälsa, puss puss, hejdå".5. Är du allergisk? Nej.6. Fisk eller badkruka: Då är jag nog b...

Av kaosochkarlek - 31 mars 2013 22:07

Slängde ihop en halsvärmare till Weronica idag. Tog ca fyra timmars oavbruten stickning/virkning. Stickad med rundstickor nr 4 och 6 i ett 50/50 ull/akrylgarn. Blommor virkade med nål 6 och 2,5. ...

Av kaosochkarlek - 28 mars 2013 22:09

1. Hur gammal är du? Snart 25! :) 2. Hur gammal känner du dig? Något äldre än 25 iaf! 3. Vad har du gjort i dag? Oj har vart fullt upp, umgåtts med mamma, tagit hand om sjuk son, gjort massa ärenden, handlat, umgåtts med min lover osv.. 4. V...

Av kaosochkarlek - 10 mars 2013 08:25


Hej Susanne!   Jag hade sån tur när jag letade efter Pippis mönster att jag hittade detta gratis så du ska självklart också få det! Lägger in länkarna till originalmönstret här nedan! Hoppas innerligt att Pippi kommer hjälpa ditt barnbarn at...

Ovido - Quiz & Flashcards