Direktlänk till inlägg 4 januari 2012
Ikväll lagades det spenatsoppa här hemma.
Här är receptet!
Spenat, ca en påse fryst och hackad (600 g)
En gul lök i valfri storlek
smör/margarin/olja till stekning
12 dl vatten
några matskedar mjöl/redning
1 dl valfri grädde
salt, peppar, muskot, andra kryddor man tycker passar. (två buljongtärningar för den late)
Ägg (så många man vill ha)
(bacon eller skinka efter behag om så önskas)
Hacka löken och fräs tillsammans med spenaten.
Strö över mjölet/redningen och häll på vattnet.
Krydda nu eller sen!
Låt koka ca 10 min under lock.
Tillsätt grädden och låt det sjuda.
Smaka av och bättra på om det behövs!
Tillsätt bacon eller skinka som så önskas!
Koka äggen hårt och servera som halvor eller klyftor till soppan!
Soppan räckte till sex portioner, se bara till att koka ägg så det räcker!
OBS!
Passa dig med spenatsoppa om du har känslig mage! Spenat har nämligen en tendens att sätta fart på magen!
Förutom lite magknip som kommer och går idag så har jag ett AAAS BRA liv verkligen! ...
1. Är du kär? Absolut!2. Humör just nu: Glad med uttråkad!3. Vem är nummer 9 i din kontaktlista? Bilregister. 4. Vad sa du senast: Typ "Vi ses imorn, jo, bra, hälsa, puss puss, hejdå".5. Är du allergisk? Nej.6. Fisk eller badkruka: Då är jag nog b...
Slängde ihop en halsvärmare till Weronica idag. Tog ca fyra timmars oavbruten stickning/virkning. Stickad med rundstickor nr 4 och 6 i ett 50/50 ull/akrylgarn. Blommor virkade med nål 6 och 2,5. ...
1. Hur gammal är du? Snart 25! :) 2. Hur gammal känner du dig? Något äldre än 25 iaf! 3. Vad har du gjort i dag? Oj har vart fullt upp, umgåtts med mamma, tagit hand om sjuk son, gjort massa ärenden, handlat, umgåtts med min lover osv.. 4. V...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 | 5 |
6 | 7 |
8 |
|||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|