Alla inlägg under november 2011

Av kaosochkarlek - 24 november 2011 14:33

Först!

Köp ett godkänt sista schampo, ett godkänt tvättbalsam och ett vårdande balsam!


Steg 1

Tvätta håret som vanligt med sistaschampot, gärna två gånger, det ska VERKLIGEN bli rent. Använd diskmedel också om du är osäker (det gjorde jag). Skölj riktigt noga! (Detta steg behöver endast göras en gång)


Steg 2

Ta tvättbalsamet och klicka ut det i hårbotten. Gnugga och massera hela hårbotten riktigt riktigt noga i minst två minuter. Håret stimuleras och massagen lösgör fettet. Glöm inte HELA hårbotten! Låt verka i ca 10 min. Passa på att tvätta resten av kroppen! Efter 10 min - SKÖLJ NOGA OCH LÄNGE! Det får inte finnas balsam kvar, då kan håret lätt kännas fett direkt efter. När du tycker att du har sköljt färdigt: Skölj lika länge till!


Steg 3

Ta ditt vårdande balsam och dra i längderna. EJ I BOTTEN! Längder och toppar, dränk in det i balsam. Låt verka kanske två min och sedan sköljer du igen.


Steg 4

Eftersom att varmvatten "öppnar" håret kan det lätt kännas torrt och trassligt (inte alltid och på alla dock) om du inte gör detta steg: SKÖLJ I KALLVATTEN, så kallt som du klarar av. Grundligt så håret "stängs" igen.


Steg 5

Torka med en handduk genom att krama håret. INTE GNUGGA, det sliter fruktansvärt på hårstårna! Krama krama krama håret.


Steg 6

LUFTTORKA! Rör det inte mer än nödvändigt hur trassligt det än är när det är blött. Låt det torka. (Jag satte försiktigt upp mitt hår med en klämma och lät det torka.)



Jag är hittills nöjd med balsammetoden. Det var verkligen skitsvårt att inte reda ut håret när det var tvättat men jag lät det lufttorka och sen föll det fint i mina naturliga lockar. Idag har det gått tre dygn sedan tvätt och det känns fortfarande fräscht! Helt klart värt att ge en riktig chans! Dock ska jag tvätta på nytt ikväll för jag ska börja med ricinolja!


Frågor på det?

Av kaosochkarlek - 24 november 2011 13:22

Det verkar som att vi får säga Ovälkommen tillbaka till koliken!

Stackars lilla fis har skrikit/gråtit sedan igårkväll. Han vägrade somna, spelade ingen roll om det var vagn, famn eller säng, det gick inte. Slumrat till och från hela natten och gnytt, spottat ut nappen osv... Vid ca 0930 var det ingen idé att försöka få stackarn att sova mer så det blev matning och försök till gos, sedan dess har han skrikit, slumrat fem min, skrikit, slumrat fem min ända tills nu när han varit tyst i kanske tio, vågar inte hoppas på mer.

Stackars lilla, what to do? Bvc är skitsvåra att få tag i, ringer typ aldrig tillbaka förrän kl 16.

Micke får nog vara hemma imorn, vi måste bytas av när det är så här. Ser inte fram emot kommande natt.


Någon med bra tips för kolikbarn?

"pappagreppet" funkar inte, massage funkar inte, minifom verkar göra mindre verkan nu, rulla vagnen över tröskeln funkar ibland en stund. Alla tips är välkomna!

Av kaosochkarlek - 24 november 2011 07:43

Jag tänker inte låtsas att jag vet vem du är, för det gör jag inte. Men jag har mina starka misstankar. Det finns inte mer än fyra tänkbara. Det spelar ingen roll för jag kommer att anmäla det här, BIG TIME! Det är liksom inte okej att någon sitter och tar min identitet flera gånger om för att ha kul på diverse sex/dejtingsiter. Vad är det du/ni vill få ut av det? Få bekräftelse genom mina bilder? Se hur fort det kommer fram till mig att det är dags igen? Driva med folk genom mig? Driva med mig inför andra? Är det inte dags att lägga ner skiten nu?

Jag har ingen ork till det här längre, det är inte kul, jag har familj nu, blivit mamma, jag har ingen lust med att bilder på mig med undertexter "bröststorlek: DD" och "Endast tjejer" ligger ute till allmännheten!

Samtliga sidor som vi hittat (lär ju finnas fler) är kontaktade och alla är beredda på ett samarbete med polisen. Det ska nog gå att få fram varifrån detta skett.


Det här är en väldigt stark anledning till varför jag aldrig kommer att lägga ut bilder på Tjelvar offentligt!

Av kaosochkarlek - 23 november 2011 08:07

Igår tvättade jag håret med enbart balsam, precis det som balsammetoden går ut på.

Använde först ett godkänt sista schampo sen körde jag igång med balsam.

So far so good måste jag säga.

Jag är nöjd hittills. Håret är mjukt och följsamt och har fått fram mina lockar lite extra.

Det jobbigaste var bara att efter tvätten ska det lufttorka, alltså ska man inte röra det med händerna eller borsta det på något sätt, så håret föll i mittbena och ja, det var ju kanske inte det mest passande på mig. Men väl värt det för det blev verkligen skillnad på håret nu och med schampo!

Ska ta bilder under händelseförloppet här.


Nu är det bara ricinoljan som fattas! Nästa att köpa!

Av kaosochkarlek - 22 november 2011 17:47

Stackars fisen har haf ont i magen och kolik hela eftermiddagen, nu är det något bättre så vi passar på att äta mellan gråten.

Ikväll ska vi hinna bada Tjelvar, packa upp och jag vill gärna hinna duscha.

Då ska jag prova balsammetoden som jag längtat efter! Ska uppdatera om det under tiden!


NO POO

Av kaosochkarlek - 22 november 2011 12:01

Du vet att du blivit mamma när:

...du vaggar och vyssar med kroppen trots att det är maken som just då håller bebisen. (CHECK!)
... du rullar varuvagnen på ICA fram och tillbaka, fram och tillbaka. (CHECK!)
... du inte känner dig klädd utan en kräktrasa på ena axeln. (CHECK!)
... det första man berättar när sambon kommer hem är om bebisen bajsat under dagen. (CHECK!)
... du torkar bebiskräk med din egen tröjärm (och behåller tröjan på hela dagen. Och nästa dag.)
... det tar tre dagar att läsa en del av morgontidningen. (CHECK!)
... du kan äta en middag på två minuter (med efterrätt och med en hand). (CHECK!)
... du längtar efter att få gå ut med soporna för att få lite egentid. (CHECK!)
... du inte längre går på toaletten ensam. Inte stänger du dörren heller.
... du fångar upp spyor med handen utan att blinka.
... sex är en siffra som kommer före sju.
... en fullproppad dag innebär att man ska handla mjölk och gå till BVC. (CHECK!)
... du hittar din numera kalla lunch i micron tre timmar senare. (CHECK!)
... din absolut högsta önskan är en natts obruten sömn. (CHECK!)

Av kaosochkarlek - 17 november 2011 16:00

Idag blir min älskade lilla son två månader. Herregud TVÅ MÅNADER!

För två månader sedan låg jag med benen brett isär och krystade för kung och fosterland för att tillsut gråta av glädje, lättnad och kärlek när jag fick hålla honom i min famn.


Tiden har för det mesta varit helt fantastisk. Jag är en extremt lyckligt lottad människa som fått gåvan att få bli mamma samt att jag har en fantastisk sambo.

Ibland har det varit väldigt tufft och vi har gråtit i kapp då liten har haft kolikattacker och gråtit okontrollerat men då har hans underbara pappa varit vid vår sida hela tiden och hjälpt och stöttat och avlastat.


Ibland när jag tvättar Tjelvars kläder (nya i strl 62 och 68), eller går igenom de han redan har tänker jag "väx fortare så du kan ha den här söta tröjan". Men när jag sen klär på honom och märker att strl 56 börjar bli för litet tänker jag "sluta växa, jag vill inte att den här ska bli för liten, jag vill inte att du ska bli stor än". Det är knappt så att man hinner med.


Han har utvecklats så himla mycket, på två månader har han växt tio cm och gått upp två kilo, han ler och skrattar väldigt ofta (när han inte har ont). Han är nyfiken på saker, glada färger, konstiga mönster, människor, andra bebisar och djur. Tittar efter allt intressant. Han har börjat att tycka det är mysigt att halvsitta och titta utåt från famnen och i vagnen. Han älskar sin sängmobil och att sitta i bilbarnstolen. Han har börjat prata med sig själv och skratta med ljud (konstiga läten men som tydligt ska föreställa skratt) samt att gripreflexerna blir mer och starkare för varje dag. En gång har han vänt sig från mage till rygg och han kan hasa sig uppåt om han ligger på rygg.


Det har hänt så otroligt mycket på två månader och jag kan fortfarande inte riktigt fatta att jag ska få se den här underbara lilla pojken växa upp och bli en vuxen man. Jag ska lära honom allt jag kan. Låta honom testa våra och sina gränser och lära av sina misstag, stötta honom i sina val och alltid finnas vid hans sida.

Jag ska ge honom hela världen!

Min älskade lilla unge!

Av kaosochkarlek - 16 november 2011 07:36

Om bara bloggplatsen kunde öka takten med sitt "slutskede av en bloggplatsen app till iphone bla bla bla" så kunde jag känna mer lust att blogga! Det är skittråkigt att bara blogga via datorn, då missar man så mycket inlägg som man kommer på då och då.

Det är också lite jobbigt att inte ha några bilder på bloggen men pallar inte koppla in telefonen bara för en eller två bilder.

Vilken tur att inläggen är ointressanta och inte kräver så mycket uppmärksamhet :)


Hur som helst, väntar på att Lizzan ska komm så vi kan dricka kaffe.

Hoppas att lillfisen tänker sova ett tag till, han sover nämligen väldigt dåligt på natten och tar igen det på dagarna, not good, not good.

Sen blir det troligtvis en sväng vidare till Växthuset Linds.

Hörde precis Tjelvar hosta från sovrummet men verkar inte som att han vaknade. Phew.

Nej jag hade fel, han är vaken, och glad lät han också, tur det iaf :)


Lizette! Om du läser det här så sätter jag på kaffe prick kl 8, då har du alltså ca 4-5 min på dig! :)

Ovido - Quiz & Flashcards