Alla inlägg under november 2011

Av kaosochkarlek - 15 november 2011 08:32

Åh här är just nu en lugn och skön morgon efter en ganska vaken natt.

Det är inte det att Tjelvar sover dåligt utan att han vaknar ofta.

Micke är ledig idag så han och prutt-orvar ligger och sover på frukosten.

Jag ska passa på att rensa ur lite i min garderob och i köket!

Skriver väl nåt senare om jag kommer på nåt vettigt.

Av kaosochkarlek - 9 november 2011 11:43

Vet inte vad det är med mitt lilla troll just nu, han är extremt mammig och blir jättearg/ledsen om han inte får ligga i min famn hela tiden. Tänk om han redan börjar få tänder?! Läste att det oftast börjar med gnäll, dreggel, bett osv upp till två månader innan tandsprickningen ens börjar så det är ju inte omöjligt!

Igårkväll var en megajobbig kväll för honom. Han var ledsen konstant från ca 16.30 tills vi somnade vid 22.30

Ingenting dög. Inte mamma. Inte pappa. Inte mat. Inte ligga själv. Inte napp. Inte vaggas. Ingenting.

Tur att vi är två så vi kan bytas av att trösta och samla krafter mellan varven.

Micke är verkligen kanon med Tjelvar, extremt tålamod och försöker även om liten fortsätter vara ledsen.

Tjelvar kunde inte fått en bättre pappa!

Av kaosochkarlek - 8 november 2011 09:00

Hittade en blogg som jag börjat läsa. Hannas blandning heter den och jag tycker verkligen att ALLA borde läsa den och sluta ta livet för givet!

Efter att ha läst några inlägg om henne älskade lilla Hugo går det inte att sluta gråta. Jag kan inte fatta hur människor kan vara så själviska och bli hysteriska för att man t.ex brutit en nagel när det finns barn som lider på det här sättet. Jag förstår verkligen Hanna! Hade Tjelvar varit sjuk och mått så dåligt hade jag kunnat ta alla smärtor i världen för att han skulle må bra och få leva lycklig och frisk i alla sina dagar! Men det går inte. Den här söta lilla killen kommer att dö av en obotlig hudsjukdom som gör att han hela tiden får infektioner, och så sitter vi egoistiska svenskar (ja alla förresten) och gnäller över att vi inte har sovit klokt för grannen hade fest och bla bla bla.


Jag säger inte att jag är bättre än någon annan, absolut inte, förmodligen sämre än många, men jag lär mig att inse felen och kommer aldrig mer att gnälla över skitsaker. (Ja det är skillnad på att gnälla och fiska efter sympati och att svara ärligt hur man mår om någon frågar)


Önskar att vi alla från och med nu kommer att lära oss att vara tacksamma över det liv vi har, ta vara på alla bra dagar och leva som om det vore den sista, inte göra oss osams med varandra i onödan, visa vilka man älskar att man verkligen gör det! Ta vara på varje minut tillsammans med som vi älskar och sprida positiv energi runt omkring oss!

Förstora inte upp allt till det värsta, utan att försöka göra något vackert av allt trasigt och njuta av tiden så länge den varar även om det är svårt i de jobbigaste tiderna.


Vi måste vara rädda om varandra!

Nu låter det som att min son håller på att vakna så jag ska ta upp honom,

pussas och kramas och ge honom hela världen!

Av kaosochkarlek - 8 november 2011 07:44

Igår kväll började vi med en kvällsrutin som jag fick tips om!

Mysa ner oss i sängen, få ren blöja, smörjas in med lavendelolja, pussas och gosas, ta på pyjamas, äta nattmat och vaggas lite och sen somna i sin egen säng. (Han han visserligen alltid sovit i sin egen säng, endast två gånger i vår säng, men det kan ändå vara mysigt och skönt för honom att gosa till det lite extra innan läggning)

Han sov som en liten stock hela tiden fram till ca 02.40 Då fick gossen mat och så fick han tillbaka sin Cordy Roy nalle som jag sovit med för att den ska lukta mamma.

 

Sen vaknade han igen vid 05.45 och ville ha mat, sen vaggade jag honom i famnen en bra stund innan jag la ner honom igen och för första morgonen på länge så sover han ännu! Så skönt för oss alla! Jag har ätit frukost i lugn och ro och Tjellman får sova och känna sig utvilad, annars blir han ganska pinnig hela förmiddagen.


Men nu tänker jag diska och se på reptilbröder och försöka att få lite gjort på min stickning.

När Tjelvar vaknar blir det blöj/klädbyte, matning, höra med Lizzan om hon vill med ut och gå sen vidare till Skarphäll för att köpa lite nödvändiga saker.


Ha en fin dag!

Av kaosochkarlek - 7 november 2011 20:00

Åh jag och Tjelvar myste i soffan så länge på förmiddagen att vi fick stressa till BVC. Men vad gör väl det?! Jag fick en riktig powerwalk och brände 209 kcal :)

Det gick bra på BVC, vår doktor var kanon! Och allt såg fint ut. Min fina lilla groda! Och han var inte alls ledsen eller rädd som han brukar vara när det är väg och mätdags! Han vägde 5005 g (ökning sedan födseln på 1620 g) och var 57,3 cm lång (en ökning på 9,3 cm sedan födseln), gud så han växer, han är snart uppe i min födelsevikt, haha.

Sen passade vi på att hälsa på farmor som jobbar i samma hus och det var lika mysigt som vanligt.


På hemvägen skulle jag och Line som vi mötte upp på BVC gå över stan för att hjälpa ungarna hitta farsdagspresenter men fy fan sån besvikelse! Den som Tjelvar sa att han ville köpa till sin pappa kostade över 100 kr mer "live" än på nätet, så det blev till att beställa när vi kom hem, hoppas bara den hinner komma!


Sen kom Lizzan hit med hennes fnittriga och söta mamma och bjöd på bullar!

Och Lizzan var jäkligt snygg i håret! 

Nu avrundar jag här!

Take care now, bye bye then!

Av kaosochkarlek - 7 november 2011 11:00

Vi kommer som bekant inte att döpa Tjelvar och det är för att vi inte vill tvinga in vår son i en religion vi inte ens själva utövar. Han kanske rent av vill bli muslim eller buddhist när han växer upp. Visst är dopet en fin ceremoni men det passar inte oss.

Däremot har vi funderat på namngivelse, åtminstone vad det är? Om någon har ideér på vad man gör under en icke-religiös namngivelse får ni gärna dela med er! Annars ses vi bara och äter smörgåstårta ;)

Av kaosochkarlek - 7 november 2011 08:15

 

Det här behöver du till själva kakan:

En långpanna (ungsplåt på svenska)

Bakplåtspapper

  3 ägg

3 dl mjöl

3 dl socker

3 tsk bakpulver

1 1/2 dl kallt vatten

Blanda!

Häll ut det på en bakpåtspappersklädd plåt och ställ längst ner i ugnen på 175 grader i ca 30 min.

När kakan närmar sig färdig gör du glasyren och till det behöver du:

150 g smör

1 1/2 dl socker

2 äggulor

valfrimängd vaniljsocker

Koka upp under omrörning!

Häll ut det på den färdiga kakan och medan det ännu är varmt strör du över kokos

(eller nötter/mandel om du hellre vill det)

Skär i bitar i önskad storlek, frossa och räkna med att gå upp några kilon.

Av kaosochkarlek - 5 november 2011 12:53

Hittills har den här dagen varit väldigt bra.

Den började med att Tjelvar vaknade vid 0600, fick mat och låg i sin säng och bajsade lite. Då passade jag och Micke på att morgonmysa. Färdigbajsad och klarvakna gick vi upp alla tre, åt frukost och plockade i ordning här hemma.

0920 ungefär gick vi på en timmes morgonpromenad och Tjelvar somnade i vagnen.

När vi kom hem passade vi på att höstpyssla i trädgården; plocka ihop utemöblerna, plantera om några blommor, kratta löv, rensa rabatterna osv. Vi märkte att våra tulpan/påsklilje lökar vi satte för ett tag sen har börjat knoppa upp, känns ju kul att dom förmodligen dör under vintern eftersom dom hade så bråttom upp. Men men..

Vi har också hunnit med att käka lite lunch. Nu väntar vi bara på pappa som ska komma hit på fika/middag.


Lilla älsklingen sover fortfarande och stora älsklingen sitter vid sin dator så jag tar väl tillfället i akt och bakar en Silvia kaka. (Bild och recept kommer sen)

Ovido - Quiz & Flashcards